Räkfisket på Kosteröarna

framsidan300Räkfisket på Kosteröarna – Med presentation av fiskebåtarna

År 1902 inleddes räktrålning i Kosterfjorden, vilken successivt kom att bli huvudnäringen för fiskarfamiljerna på Koster. Boken Räkfisket på Kosteröarna – med presentation av fiskebåtarna ger inledningsvis en översiktlig berättelse om hur det hårda vardagslivet kunde te sig. Männen kämpade i alla väder hårt till sjöss för att försörja familjen hemma på ön, där hustrun ensam skötte hushållet, barnuppfostran, och i gamla tider även en del jordbruk. När det blev möjligt att bygga större båtar med starkare motorer sökte fiskarna bättre fångstvatten långt från Koster och var ute flera dagar i sträck. 1961 kulminerade Räkfisket; runt 40 räktrålare med 190 man hade då Kosteröarna som hemmahamn.
Bokens andra del ger en presentation i text och bild av de räktrålare med besättningar som haft, och i ett fåtal fall fortfarande har, sin hemmahamn på Koster. Här är en del intervjuer, artiklar och berättelser publicerade. Boken innehåller även ett unikt fotomaterial.

Antal sidor: 255
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-639-0025-9
Inbunden
Pris vid beställning via Internet/mail: 200 kr, porto: 45 kr (pris i butik: 250 kr)


Köp boken – sänd mail till adressen:
dholm.bokbestallning@gmail.com
Ange:
* Boktitel
* Antal exemplar
* Fullständig postadress för leverans


ERBJUDANDE!
För pris 300 kr, porto 69 kr får du böckerna ”Räkfisket på Kosteröarna” samt ”Båtar och människor i Göteborgs södra skärgård”.

 

Comments are closed.